Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
Woontrend: Terrazzo Terrazzo is gespikkeld steen gemaakt uit restmateriaal van marmer, graniet of glassnippers, gegoten in (gekleurd) beton. Terrazzo is verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en variaties en wordt daarom veel gebruikt in verschillende interieurs.

Terrazzo, of granito zoals het ook wordt genoemd, is gespikkeld steen gemaakt uit restmateriaal van marmer, graniet of glassnippers, gegoten in (gekleurd) beton. Terrazzo is verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en variaties. Terrazzo werd vroeger gebruikt voor het aanleggen van terrassen rondom woningen. Vandaar dat het materiaal de Italiaanse naam 'Terrazzo' draagt.

Vroeger werd terrazzo gebruikt als goed alternatief voor marmer omdat het veel goedkoper is. Vandaag de dag kom je het daarom nog tegen in oude gebouwen zoals stations of schoolgebouwen. Woon jij in een oud huis? Dan ben jij het materiaal wellicht bij de verbouwing of renovatie ook tegengekomen!

Veel mogelijkheden

Het gespikkelde dessin van terrazzo biedt veel mogelijkheden wat betreft kleur en motief. Ook de eigenschappen van het materiaal maken het voor designers fijn om mee te werken; het is naadloos, stoot- en krasvast. En je kunt het in veel gewenste vormen gieten.

Naast vloeren en keukenbladen zien we het steeds vaker als print opduiken. In woonaccessoires zoals bloempotten en vazen maar ook op kussens en ander textiel. Ook in keukenitems zoals snijplanken en mokken komt Terrazzo vaak terug.

Terrazzo in je interieur

Helemaal fan van Terrazzo? Tof! Wij ook. Kies voor een prachtig keukenblad in Terrazzo stijl. Of deze toffe Terrazzo eettafel van Nordal! Een Terrazzo keukenblad of Terrazzo vloer kan best heftig zijn. Daarom hebben we hieronder ook een aantal woonaccessoires voor je geselecteerd, zodat je nog steeds de Terrazzo stijl in huis kan doorvoeren.

Enthousiast geworden over deze woontrend?

Shop een selectie van onze Terrazzo-look items hieronder!

1 reacties
Mafalda

Goedemiddag! Hebben jullie ook servetten met een terrazzo motief te koop?

Mvg
Mafalda

Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »