Sluiten
Zoeken
No products found...
Woontrend: Japandi Japandi is een woonstijl die we nu veel zien in de woonbladen, verfwinkels en interieuradviezen. Het is een mix tussen een Japans en Scandinavisch interieur.

Een Scandinavisch Japans interieur

Japandi is een woonstijl die we sinds 2020 veel zien in de woonbladen, verfwinkels en in interieuradviezen. Het is een mix tussen een Japans en Scandinavisch interieur. De grootste overeenkomst tussen beide stijlen is eenvoud. Het mooie van een Japans interieur ontstaat door het concept Wasi Sabi; het mooie zien in rustieke imperfectie, elegantie en vakmanschap. Combineer dit met het serene van de Scandinavische stijl en je krijgt de toffe, minimalistische woonstijl: Japandi.

Minimalistisch en organische vormen

Het interieur in deze woonstijl is erg strak en minimalistisch maar toch wordt het geheel wat speelser gemaakt door veel organische vormen toe te passen. De vormen hoeven niet perfect op elkaar aan te sluiten. Zo zie je bijvoorbeeld veel Japans aardewerk terug in de stijl wat ruw is afgewerkt. Materialen die je ook vaak terugziet in deze woonstijl zijn beton, hout, linnen, rotan en messing. Veel invloeden die de Japandi woonstijl compleet maken doen je denken aan de natuur. Materialen zijn niet of weinig bewerkt, zoals het pure, rauwe hout of de linnen stof.

Rustig kleurenpalet

Veelvoorkomende kleuren binnen deze stijl zijn bruin, beige, wit/crème, grijs, terracotta en pasteltinten. Japandi is letterlijk een combinatie van de rustige zen achtergronden met de design meubels uit Scandinavië, wat samen een rustig geheel maakt. De Japandi-woonstijl verbindt de zen elementen van de Wabi-Sabi levensstijl met het serene van de Hygge lifestyle in een comfortabel, minimalistisch en toch warm interieur.

De nieuwste Japandi producten vind je hier

Japandi in huis halen

Wil je de stijl in huis halen? Houd dan vooral de natuurlijke materialen in je achterhoofd. Het draait immers om sfeervol minimalisme bij deze tijdloze trendstijl. 

Heb je bijvoorbeeld al een minimalistische bank in huis waar je liever geen afscheid van wilt nemen? Neem deze dan als beginpunt en voeg een rustig vloerkleed toe, niet te hoogpolig en in een natuurlijke kleur. Vanuit daar kun je verder met het toevoegen van een imperfecte, terracotta vaas of een ronde bijzettafel van licht eikenhout.

Onze Japandi-favorieten:

0 reacties
Reactie plaatsen
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »