Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
Een duurzame levensstijl wordt steeds belangrijker in onze samenleving, en terecht. We streven naar een groenere toekomst waarin we bewust omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen. Een plek in huis waar we vaak niet direct aan denken als het gaat om duurzaamheid, is de badkamer. Toch zijn er verschillende manieren waarop je kunt investeren in een duurzame badkamer. We delen graag enkele tips over hoe je dit kunt bereiken. Lees verder

7 tips voor een duurzame badkamer

Een duurzame levensstijl wordt steeds belangrijker in onze samenleving, en terecht. We streven naar een groenere toekomst waarin we bewust omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen. Een plek in huis waar we vaak niet direct aan denken als het gaat om duurzaamheid, is de badkamer. Toch zijn er verschillende manieren waarop je kunt investeren in een duurzame badkamer. Van waterbesparing tot het gebruik van milieuvriendelijke materialen, deze tips helpen je om jouw badkamer om te toveren tot een duurzame oase van rust en comfort.

  1. Waterbesparende kranen en douchekoppen:

Water is een kostbare hulpbron en het verminderen van waterverbruik is essentieel voor duurzaamheid. Installeer waterbesparende kranen en douchekoppen om het waterverbruik in je badkamer te verminderen. Deze apparaten hebben ingebouwde mechanismen die de waterstroom beperken, waardoor je water bespaart zonder concessies te doen aan de waterdruk. Neem bijvoorbeeld een slimme kraan van Sanitairwinkel.

  1. Duurzame verzorgingsproducten van Nourished

Als je je badkamer wilt verduurzamen, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de verzorgingsproducten die je gebruikt. Nourished is een merk dat zich inzet voor duurzaamheid en het bieden van hoogwaardige, milieuvriendelijke verzorgingsproducten.

Dit mooie merk, waar wij groot fan van zijn, is opgericht door twee vriendinnen Erin en Floor. Beide gezondheidsprofessionals én groot liefhebbers van het leven. Ze zijn erg gepassioneerd over alles wat gezond en duurzaam is voor de mensheid en de planeet, zonder veroordelend te zijn. Ze omarmen ieders persoonlijke keuzes zullen die altijd respecteren.

Met de producten van Nourished kun je genieten van een effectieve persoonlijke verzorging zonder compromissen te sluiten op het gebied van duurzaamheid. Twijfel je over een bepaald product of ben je specifiek op zoek naar een product wat geschikt is voor jouw huidtype? Erin en Floor zullen er alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen!

Een van onze persoonlijke favorieten is de droogshampoo van Nourished. Die is namelijk gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten waaronder Oat Kernel Flour. Dit zorgt ervoor dat vette wortels verdwijnen.

  1. Milieuvriendelijke materialen:

Bij het renoveren van je badkamer kun je kiezen voor milieuvriendelijke materialen. Denk aan duurzame houtsoorten voor meubels, zoals bamboe of FSC-gecertificeerd hout. Ook zijn er milieuvriendelijke alternatieven voor tegels beschikbaar, zoals gerecycled glas of natuurlijke steen. Door bewust te kiezen voor duurzame materialen verminder je je ecologische impact.

  1. Energiezuinige verlichting:

Vervang traditionele gloeilampen in je badkamer door energiezuinige LED-lampen. LED-verlichting verbruikt veel minder energie en gaat langer mee dan traditionele lampen. Bovendien kun je gebruikmaken van bewegingssensoren of timers om het energieverbruik te minimaliseren. Zo blijft het licht niet onnodig branden als er niemand in de badkamer aanwezig is. Neem bijvoorbeeld de LED-verlichting van Madam Stoltz.

  1. Natuurlijke schoonmaakmiddelen:

Veel commerciële schoonmaakmiddelen bevatten schadelijke chemicaliën die niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke schoonmaakmiddelen op basis van biologisch afbreekbare ingrediënten. Azijn, citroensap en zuiverszout zijn bijvoorbeeld uitstekende natuurlijke reinigers die veilig en effectief zijn. Door het gebruik van deze milieuvriendelijke alternatieven draag je bij aan een gezonde badkameromgeving en minimaliseer je de impact op het milieu.

  1. Duurzame wc-rollen van The Good Roll

De wc-rollen van The Good Roll zijn gemaakt van 100% Europees gerecycled én bamboe toiletpapier. Door te kiezen voor The Good Roll draag je niet alleen bij aan een duurzamere wereld maar ook aan een wereld met schone en veilige toiletten voor iedereen! The Good Roll doneert namelijk 50% van de nettowinst voor het bouwen van toiletten in Ghana. Wereldwijd zijn er nog steeds 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten en daar moet wat aan gedaan worden! Naast dat je een goede keuze maakt met de rollen, zijn de wc-rollen ook nog eens een superleuke toevoeging aan je interieur. Met deze rollen maak je van je wc een vrolijke plek.

  1. Dual-flush toilet:

Wist je dat traditionele toiletten vaak (te) veel water verbruiken elke keer als jij doortrekt? Dat kan beter dacht Sanitairwinkel. Een duurzame oplossing is het installeren van een dual-flush toilet. Deze toiletsystemen bieden twee spoelopties: een kleine spoeling  en een grotere spoeling. Op deze manier kun je water besparen door alleen de benodigde hoeveelheid water te gebruiken. Bekijk hier de dual-flush systemen van Sanitairwinkel.

Met deze 7 tips kun je jouw badkamer transformeren tot een duurzame en milieuvriendelijke ruimte. Door te investeren in waterbesparende apparaten, het gebruik van milieuvriendelijke materialen, energiezuinige verlichting en natuurlijke schoonmaakmiddelen, maak je een positieve impact op het milieu en bespaar je tegelijkertijd op energie- en waterverbruik. Het implementeren van deze duurzame praktijken in je badkamer is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen welzijn en portemonnee. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer een duurzame badkamer waar je trots op kunt zijn!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »