Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...

Bazar Bizar

Interieurartikelen met een vleugje Balinese cultuur

Een Belgisch interieurmerk met Indonesische roots

Woonmerk Bazar Bizar nodigt je uit voor een verre reis naar de eilanden, eeuwenoude tradities en paradijselijke stranden van Indonesië. Bazar Bizar is een Belgisch interieurmerk dat is voortgekomen uit een levenslange passie voor reizen. Het merk brengt een vleugje Balinese cultuur naar de rest van de wereld. Het woonmerk creëert hoogst originele designstukken gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals waterhyacint, rotan en bamboe. De uitgebreide collectie bevat geweven vloerkleden, lampen, kussens, keramiek, spiegels en vele andere interieur- en modeartikelen in zachte kleuren zoals beige, bruin, wit en ook zwart. Zorgvuldig geselecteerde designstukken die consequent originaliteit, kwaliteit, innovatie en vakmanschap uitstralen. 

De gezichten achter het woonmerk

De gezichten achter Bazar Bizar zijn Pascale Pelsmaekers en Eddy Roothaert. Terwijl eigenaresse Pascale de creatieve kant voor haar rekening neemt en tevens het publieke ‘gezicht’ van het label is, regelt haar man Eddy de logistieke processen. Als wereldreizigers had het stel veel bezienswaardigheden gezien, maar Indonesië voelde als thuiskomen. Het stel werd verliefd op de Balinese cultuur, het traditionele vakmanschap en de mensen, om nog maar te zwijgen over de boho vibes. Zo kwamen ze op het idee om een ​​webshop te lanceren voor unieke meubels en originele woonaccessoires, gemaakt door Balinese huisvrouwen. Elk item is uniek en heeft zijn eigen verhaal, wat het echter bijzonder.

Duurzaam productieproces

Vier tot vijf keer per jaar reizen Pascale en Eddy naar Indonesië, waar ze een team van meerdere Balinese medewerkers hebben. Alle items zijn handgemaakt op een duurzame manier en bovendien is het een perfect middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen. Doordat Pascale en Eddy het hele productieproces zelf in handen hebben, houden ze ook zelf de touwtjes in handen: van productie tot en met oplevering. Ze besteden aandacht aan goede arbeidsomstandigheden, hoogwaardige afwerking en garanderen eerlijke lonen voor hun werknemers, niet geheel onbelangrijk om te weten wanneer je een artikel van Bazar Bizar aanschaft! 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »