Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
Op 18 mei wordt jaarlijks wereldwijd de Internationale Dag van de Planten gevierd. Deze dag staat in het teken van de waarde die planten hebben voor ons dagelijks leven en voor onze planeet. Om deze dag te vieren, willen we graag de aandacht vestigen op planten en bloemen voor binnen en buiten. In deze blog bespreken we verschillende planten, bloemen, vazen en potten en hoe deze bij kunnen dragen aan de sfeer en gezondheid in jouw huis of tuin. Lees verder

Wereldplantdag

Op 18 mei wordt jaarlijks wereldwijd de Internationale Dag van de Planten gevierd. Deze dag staat in het teken van de waarde die planten hebben voor ons dagelijks leven en voor onze planeet. Om deze dag te vieren, willen we graag de aandacht vestigen op planten voor binnen en buiten. Of je nu een tuin hebt of in een appartement woont, er zijn altijd planten die passen bij jouw woonomgeving. In deze blog bespreken we verschillende planten voor binnen en buiten en de voordelen die ze bieden.

 

Binnenplanten

Binnenplanten zijn niet alleen decoratief, ze hebben ook een aantal gezondheidsvoordelen. Zo kunnen ze helpen om de lucht in huis te zuiveren en de luchtvochtigheid op peil te houden. Hieronder bespreken we een aantal populaire binnenplanten:

 

Sansevieria

De Sansevieria, ook wel bekend als de vrouwentong, is een gemakkelijke plant om te verzorgen. Hij heeft weinig water nodig en kan goed tegen verschillende lichtomstandigheden. Daarnaast staat hij bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen.

 

Pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant, ook wel bekend als de pilea peperomioides, is een trendy plant die goed past in een modern interieur. Hij heeft niet veel verzorging nodig en kan zowel in de volle zon als in de schaduw staan.

 

Vredeslelie

De vredeslelie, ook wel bekend als de Spathiphyllum, is een plant die goed gedijt in vochtige omgevingen. Hij is bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden.

 

Buitenplanten

Buitenplanten zijn een mooie aanvulling op elke tuin of balkon. Ze zorgen voor kleur en leven en dragen bij aan een gezonde biodiversiteit. Hieronder bespreken we een aantal populaire buitenplanten:

 

Lavendel

Lavendel is een populaire plant vanwege zijn mooie paarse bloemen en heerlijke geur. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft niet veel water nodig. Lavendel trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

 

Rozen

Rozen zijn er in vele kleuren en maten en kunnen worden gebruikt om een romantische sfeer te creëren. Ze hebben wel wat verzorging nodig, zoals regelmatig water geven en snoeien, maar het resultaat is de moeite waard. Rozen trekken ook bijen en vlinders aan.

 

Kruiden

Kruiden zijn niet alleen lekker om te gebruiken in de keuken, ze zijn ook gemakkelijk te kweken en hebben weinig verzorging nodig. Kruiden zoals basilicum, tijm en rozemarijn kunnen goed groeien in potten op een balkon of terras.

 

Boek tip!

Het boek Ultimate Wonder Plants van Irene Schampaert en Judith Baehner. Dit boek brengt de meest inspirerende locaties uit de bestsellers Wonderplants en Wonderplants 2 samen. Ultimate wonderplants biedt een geweldige selectie van de mooiste, meest diverse en vooral groene interieurs van over de hele wereld. De auteurs geven de ultieme tips en trucs om een groene oase in je eigen huis te creëren. 

 

Vazen en potten

De juiste vaas of pot kan een plant of bloem echt tot zijn recht laten komen. Hieronder bespreken we een aantal mooie vazen en potten die geschikt zijn voor binnen- en buitenplanten en bloemen:

 

Terracotta potten

Terracotta potten zijn tijdloos en passen goed bij natuurlijke interieurs en tuinen. Ze zijn ademend en helpen de grond vocht vast te houden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, van klein tot groot.

 

Keramische vazen

Keramische vazen zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten en zijn geschikt voor binnen en buiten. Ze kunnen een echte eyecatcher zijn en passen goed bij moderne interieurs.

 

Glazen vazen

Glazen vazen zijn perfect voor bloemen en planten met mooie stengels, zoals tulpen of calla lelies. Ze zijn er in vele maten en vormen en kunnen ook worden gebruikt als decoratief item zonder bloemen.

 

Planten hebben een belangrijke rol in ons dagelijks leven en voor onze planeet. Ze zuiveren de lucht, verbeteren de luchtvochtigheid en dragen bij aan een gezonde biodiversiteit. Door de juiste planten en bloemen te kiezen voor binnen en buiten, en deze te combineren met mooie vazen en potten, kunnen we een sfeervolle en gezonde omgeving creëren. Op deze Internationale Dag van de Planten willen we dan ook iedereen aanmoedigen om planten een belangrijke plek te geven in hun leven. Of je nu een beginnende plantenliefhebber bent of al een groene duim hebt, er is altijd wel een plant die past bij jouw leefomgeving en wensen. Laten we samen genieten van de schoonheid van planten en ons bewust worden van hun waarde voor onze planeet. Happy World Plant Day!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »