Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...

Plankdragers

Met een plankdrager kun je gemakkelijk een kale muur omtoveren. Onze eigen plankdragers zijn niet voorzien van een schoor maar bestaan uit twee lussen waartussen je een plank naar keuze kunt bevestigen. Dit kan een glazen plaat zijn, een mooie houten plank, een mat zilver plankje of misschien wel een dunne marmeren strook! Je bepaalt zelf welke sfeer je neer wilt zetten met onze prachtige plankdragers in de leukste kleuren.

Naast onze eigen plankendragers vind je in ons assortiment ook verschillende andere plankdragers van merken als House Doctor.

 

Waar moet je opletten bij het bevestigen van een plankdrager?

Een plankdrager ophangen is een fluitje van een cent. De Deens plankdragers worden bevestigd met één schroef die je met elektrisch gereedschap gemakkelijk in de muur naar keuze bevestigd. Let er altijd wel op dat je eerst uittekent waar jij deze lussen wilt bevestigen. Als dit niet goed waterpas is, hangt je plank scheef en dat is geen gezicht.

Hoe hang jij je lussen of dragers op?

Jouw plank moet niet alleen recht hangen, de plankdrager moet ook goed tussen de lussen hangen. Heb je een plank van een meter, hang de lussen dan op zijn hoogst zo'n 90 cm uit elkaar. Anders kan de plank vallen bij een kleine beweging, bijvoorbeeld als je een boek eraf pakt. Hang de dragers ook niet te dicht bij elkaar. Dit ziet er niet zo mooi uit, bovendien kan je plank omklappen als je teveel gewicht op één kant legt. 

 

Let op de maximale belasting

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de maximale belastbaarheid van een wandplank. Dit is afhankelijk van je wandplank en de manier van bevestigen. Heb jij je dragers in een betonnen muur geboord met een goede plug? Dan kunnen de dragers best een stapel boeken aan. Maar heb jij je dragers vastgemaakt met een eenvoudige spijker of schroef in een gipswand, dan moet jij je wandplank niet te veel belasten.

Is jouw wandplank van glas? Dan kan je er beter niet teveel zware spullen op leggen. Kies je voor een dikke marmeren plaat of houten plank? Dan kan je er gerust verschillende spullen opzetten. Bedenk van tevoren goed wat je wilt doen met je wandplank. Wil je er wat accessoires of decoratieve items op, dan hoeft je plank niet zo stevig te zijn. Wil jij je verzameling boeken op de plank zetten, zorg er dan voor dat de plankdragers goed bevestigd zijn en de plank sterk genoeg is om het gewicht te dragen.

 

Het gebruik van een plankdrager

Plankdragers kopen doen de meeste mensen om een plek te maken voor boeken. Toch kun je nog meer met plankdragers dan alleen een opbergruimte maken voor je boeken. Op social media zien we dagelijks de mooiste inspiratie voor het gebruik van plankdragers. Zo kun je hier een mooi schilderij of een foto op neerzetten, maar het is ook leuk om dit te versieren met kaarsen, kandelaren, vaasjes en andere leuke accessoires.

 Een plankdrager met een prachtige plank is ook een plek voor souvenirs van verre reizen of curiositeiten. Ook kun je hier je mooiste paar schoenen of je favoriete t-shirts neerleggen. Het is ook een leuk idee om een kleine garderobe te maken door vier sets plankdragers onder elkaar te bevestigen. Kies hierbij voor enkel wit (de plankdragers) of dubbel wit met ook een witte plank. Zo blijft het geheel rustig. Een plankdrager kan je ook gebruiiken in de badkamer of de hal. Zet er een spiegeltje op en bewaar je sieraden en make-up hier, zodat jij jezelf nog even kunt optutten voor je de deur uit gaat.

 

Service van Deens

Shoppen bij Deens is gemakkelijk!. Met een zware plankdrager kan jij je mooiste decoratie op een prominente plek in je woonkamer of slaapkamer neerzetten. Vergeet nooit om te denken aan de maximale belastbaarheid en zorg ervoor dat de plankdragers goed bevestigd zijn. Bij Deens kun je terecht voor het gehele assortiment aan prachtige woonaccessoires en meubels. Bij een aankoop vanaf €50,- ontvang je van ons altijd gratis verzending.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »