Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
5x de juiste lamp voor iedere ruimte in huis Verlichting is niet alleen belangrijk in je woonkamer. Ook in andere ruimtes van je woning bepaalt verlichting vaak de sfeer. Helemaal niet verrassend dat verlichting dus verschilt per ruimte. Zo wil je in jouw knusse woonkamer liever geen TL licht wanneer je een gezellig filmavondje hebt gepland. Maar in de keuken is fel licht dan wél weer praktisch, zo kun je goed zien wat je precies aan het klaarmaken bent.

De kerstboom eruit, een sfeervolle lamp erin! Veel mensen missen de warmte van de kerstverlichting wanneer ze de kerstboom weer wegdoen in januari. Dus zijn ze juist in deze maand op zoek naar een sfeervolle lamp om de gezelligheid van de kerstdagen terug te brengen. 

Verlichting is niet alleen belangrijk in je woonkamer. Ook in andere ruimtes van je woning bepaalt verlichting vaak de sfeer. Helemaal niet verrassend dat verlichting dus verschilt per ruimte. Zo wil je in jouw knusse woonkamer liever geen TL licht wanneer je een gezellig filmavondje hebt gepland. Maar in de keuken is fel licht dan wél weer praktisch, zo kun je goed zien wat je precies aan het klaarmaken bent.

In dit blog vind je de perfecte lamp voor de juiste ruimte! Lees snel verder.

1. Woonkamer

De woonkamer is meestal de ruimte waar je (naast de slaapkamer) de meeste tijd doorbrengt. Het is de centrale ruimte waar de zithoek is gemaakt maar in sommige woningen staat hier ook de eettafel. Kies dus voor de juiste verlichting per 'hoek' van de ruimte. Voor de zithoek ga je voor een sfeervolle vloerlamp naast de bank of voor een of meerdere wandlampen tegen de muur boven de bank bijvoorbeeld. Houd jij wel van kleur en aparte items in je interieur? Dan is de Palm vloerlamp van HKliving écht iets voor jou. Met deze ijsblauwe palmboom vloerlamp maak je echt een statement in de woonkamer!

2. Keuken

Als je in de keuken staat om het avondeten klaar te maken of om die geweldige appeltaart van je oma nieuw leven in te blazen, dan is het wel zo prettig als je voldoende licht hebt. Praktisch licht dus. Op DEENS.NL vind je veel wandlampen die zich perfect uitlenen om aan de wand in de keuken te hangen, net boven het aanrecht zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent. Ga bijvoorbeeld voor deze wandlamp van House Doctor. De wandlamp is gemaakt van ijzer, waardoor hij zowel in een modern als klassiek interieur past. Door de scharnieren kan de arm van de lamp links als rechts draaien. Ideaal dus als je ergens anders op het aanrecht even wat meer licht nodig hebt. Ga voor een klassieke plafonnière om de gehele keuken te verlichten. De plafonnière is helemaal terug van weggeweest en is zijn stoffige imago helemaal kwijt.

3. Slaapkamer

Een ding is zeker. In de slaapkamer wil je zeker géén TL verlichting. In deze ruimte draait het allemaal om sfeer. Tuurlijk, een nachtlampje naast je bed mag niet ontbreken als je nog snel die laatste pagina's van dat spannende boek wilt lezen. Maar om sfeer te creëren in de slaapkamer kies je voor een mooie hanglamp aan het plafond of een vloerlamp in de hoek van de kamer die voldoende licht geeft om de ruimte sfeervol te verlichten. Zo is een rotan hanglamp van Madam Stoltz perfect om deze ruimte een romantische uitstraling te geven. Door de rotan cirkels van de kap en het gebruik van linnen schijnt het licht op een perfecte manier door de hanglamp.

4. Hal

De hal is de ruimte waar je meestal als eerste binnen komt. Zo ook jouw gasten! Dit is dus dé plek om een spectaculaire eerste indruk te maken. En de hal zet vaak de toon voor de rest van je woning. Dus ben je op zoek naar een goede lamp voor in de hal. Vraag je dan eerste af wat voor lamp er goed zou passen. Is je hal smal en klein? Ga dan voor een mooie plafonnière of kleine wandlamp. Heb je een grote, ruime hal? Dan is dit de perfecte plek voor een mooie klassieke (of moderne!) kroonluchter om een statement mee te maken!

5. Kantoor

Nu we eigenlijk steeds vaker thuis gaan werken is het van groot belang om ook voor je thuiswerk-kantoor fijne verlichting aan te schaffen. In deze ruimte is het belangrijk dat je alles goed kan lezen en dat het niet te sfeervol is. Je mag het zeker gezellig maken maar er moet natuurlijk ook gewerkt blijven en dat lukt beter als je voldoende licht hebt. Heb je een groot bureau? Dan is een mooie, praktische tafellamp een goede optie voor de juiste lamp in het kantoor. Ga voor een hanglamp aan het plafond of een mooie vloerlamp naast de heerlijke fauteuil waarin je best even kunt neerploffen om dat stoffige werkdocument door te nemen.

 

Het schattigste kamertje in huis

Eigenlijk vergeten we in dit lijstje de meest schattige kamer van het huis; de baby- of kinderkamer! Verlichting in de kinderkamer is net zo belangrijk als in iedere andere kamer. Net zoals in de woonkamer of slaapkamer geeft ook hier de juiste verlichting sfeer aan de vaak knusse ruimte. Bij DEENS.NL beschikken we over verschillende soorten kinderkamer verlichting. Ben je op zoek naar een leuke hanglamp voor de babykamer of wil je graag een schattige wandlamp in een leuke vorm? Ik weet zeker dat je kleintje het een té gek element vindt in de ruimte.

Shop de juiste lamp voor de juiste ruimte bij DEENS.NL.

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »