Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
5x gemakkelijke slaapkamer-upgrades Je slaapkamer is wellicht je laatste stop als het aankomt op het afmaken van je interieur. Daarbij zie jij je eigen slaapkamer vaker met ogen dicht dan open, dus wat maakt het eigenlijk uit?

Nou, heel wat. Je slaapkamer is namelijk de plek waar je tot rust komt na een lange dag. De plek waar je oplaadt en waar je je veilig en fijn moet voelen terwijl je lekker ligt te dromen over de volgende dag. Maar hoe maak je van je slaapkamer een fijne plek om te relaxen? Gelukkig is dat veel minder moeilijk dan je denkt! Met deze 5 tips verander je je slaapkamer in een handomdraai tot een oase van zen.

Neutrale, ontspannen kleuren

De slaapkamer is bij uitstek de plek voor neutrale tinten. Geel is een fantastische kleur, maar geeft je energie. Precies wat je eigenlijk niet moet hebben als je op weg bent naar dromeland. Rood: zelfde verhaal. In de slaapkamer kiezen we liever voor lever-, taupe-, beige- en lichtgroene tinten. Geen zin om je muren te schilderen? Hoeft ook niet! Een rustgevend wandkleed doet al wonderen. Vind je een kleurtje of motiefje in je slaapkamer toch leuk? Dan kun je het beste voor de muur achter je bed kiezen om te verven. Overdag word je er vrolijk van en 's nachts biedt het geen afleiding. Win-win!

Laat je ogen wennen aan het donker

Je snapt natuurlijk dat TL-balken elk laatste greintje slaap doen verdrijven en dat willen we niet in de slaapkamer. Maar naast TL-verlichting zijn er nog meer opties die je beter kunt vermijden. Spaarlampen, bijvoorbeeld, deze worden feller naarmate je ze langer aan laat staan. Kies liever voor LED-verlichting: beter voor het milieu én beter voor jouw nachtrust. Je slaapkamer wordt een heuse pyjama-party met de juiste, knusse sfeerverlichting. Of je nu kiest voor wandlampen, een plafonnière of een lampje naast je bed: begin met een peertje dat de juiste keur verlichting afgeeft, en maak deze af met een knusse kap die niet al te veel licht doorlaat: zo laat je je ogen wennen aan het schemerlicht en word je sneller moe. Zin in net dat beetje extra bohemian chique? Een lichtsnoer aan de muur is je beste vriend!

Daar wil je zo induiken!

Onze gouden tip: maak altijd ’s ochtends je bed op, zodat je er ’s avonds met plezier in kunt duiken. Wat is er nou een fijner aanzicht dan een heerlijk bed, opgemaakt met gezellige kussens en een zacht dekbed? De basis in een fijne slaapkamer is een uitnodigend en verkoelend dekbedovertrek. Een linnen variant drijft vocht af en zorgt dat je lekker koel blijft tijdens hete zomernachten. Vervolgens is het helemaal aan jou: je bed is een perfecte plek om je creativiteit op los te laten. Ga je voor kleurrijk en vrolijk, of focus je je helemaal op een combinatie van zachte materialen en maak je van je bed een plek waar wij alleen maar van kunnen dromen?

Verstop de TV

Ja, het is af en toe heerlijk om nog een aflevering van je favoriete TV programma in bed te kijken, maar probeer dat toch op de bank te doen. Een TV in je slaapkamer is allesbehalve slaap-bevorderend. Het flikkerende felle licht zorgt voor een onrustige nacht, zeker als je ‘m vergeet uit te zetten. Bang voor een lege muur hoef je niet te zijn, je vervangt je TV gemakkelijk door een muursticker in je eigen stijl of een fotowand op te hangen. Wat is er nou leuker dan naar alle leuke mensen in je leven te kijken, net voordat je in slaap valt?

Rust = regelmaat

Onlosmakelijk verbonden met een rustige slaapkamer is een opgeruimde slaapkamer. Met kleren, spulletjes en schone was in elke hoek van je slaapkamer is ontspannen toch een stukje lastiger. Om dat te vermijden hebben we twee dingen nodig: een klein beetje discipline en genoeg opbergruimte. Dat laatste is in elk geval zo gepiept. Een nachtkastje, waar je je boeken, opladers, brillen, lenzen en andere prulletjes in kunt verstoppen is een goed begin. Inbouwkasten zijn natuurlijk helemaal fantastisch, maar dat past niet in elke slaapkamer. Een perfecte oplossing voor een kleinere slaapkamer is een wandkast. Een strakke look gegarandeerd, én geen rommel meer om naar te kijken.

Op welk gebied kan jouw slaapkamer nog wel wat liefde gebruiken? En wat zijn jouw top-tips om een heerlijke slaapkamer te creëren? Laat het ons weten in de comments!

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »