Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
5 tips voor een interieur met een vleugje oranje De kleur oranje staat bekend als de kleur van plezier omdat wij Nederlanders deze kleur vaak linken aan de verjaardag van onze Koning Willem Alexander. Wist je dat oranje het ook heel goed doet het ook heel goed in je interieur!

Oranje in je interieur

De kleur oranje staat bekend als de kleur van plezier omdat wij Nederlanders deze kleur vaak linken aan de verjaardag van onze Koning Willem Alexander. Oranje was in de jaren ‘70 een hele hippe en opvallende kleur in het interieur. Van broodroosters en fluitketels tot bankstellen, alles was zo’n beetje oranje. Ook vandaag de dag zie je het oranje kleurpalet nog vaak terugkomen. Pas wel op dat de kleur niet gaat overheersen. Zorg ervoor dat je aardetinten als terracotta toevoegt aan een ruimte waarin je aan de slag gaat met oranje items. Deze zorgen namelijk voor rust en eenheid.

Weet je niet goed waar je moet starten bij het verwerken van oranje items in je interieur? In dit blog delen we 5 handige tips met je.

#1 Keep it calm

Nog niet helemaal overtuigd of de oranje kleur wel bij jou en je interieur past? Kies er dan voor om alleen de accessoires te vervangen in plaats van meteen de hele ruimte aan te pakken. Er zijn genoeg manier om oranje op een rustige manier te integreren in je interieur. Kies voor nieuwe kandelaren in een terracotta kleur in combinatie met een beige vaas en lichtoranje droogbloemen. Zo ben je al een stapje dichterbij een warm en oranje interieur!

#2 Ga voor kleuren uit hetzelfde kleurenpalet

De kleur oranje kun je prima combineren met geel of rood, mits het niet té fel wordt. Bruin gaat ook heel goed met oranje en zelfs donkerblauw past mooi bij oranje. Zorg dat je kleuren kiest die uit hetzelfde kleurenpalet komen.

#3 Kies voor één ruimte in huis

Wist je dat kleuren een ruimte in huis persoonlijkheid en eigenheid geven? Zo kunnen bepaalde kleuren ruimtes verkleinen of er voor zorgen dat ze net wat groter en lichter lijken. Kleuren hebben dus een belangrijke invloed op de ruimtelijk ervaring. Naast het ruimtelijk effect kan kleur ook een impact hebben op de gemoedstoestand en de gevoelstemperatuur. Zo heeft de kleur oranje een positief effect op creativiteit en succes. Alle reden dus om deze kleur door te voeren in de werkkamer of je thuiswerkkantoor!

#4 Maak een statement

Durf jij wel te spelen met kleur? Maak dan een statement en ga voor een oranje meubelstuk zoals de Petra bank van Bloomingville of deze Retro Loungestoel van HKliving. Vind je een hele muur behangen té risicovol (en te duur)? Haal één of twee MDF platen bij de plaatselijke bouwmarkt, plak hier je favoriete oranje behang overheen en zit dit als het ware als een kunstwerk op de schouw of tegen de muur. Uniek en super betaalbaar!
 

#5 Let op de stand van de zon in je kamer

Heb je een kamer op het noorden? Dan komt deze kleur heel goed tot zijn recht. Oranje creëert hier een warm en vriendelijk gevoel en maakt de ruimte lekker licht en zonnig. Kies voor een frisse of heldere pastel oranje. Heb je een kamer op het zuiden met veel zon en licht? Ga dan voor een zacht en subtiel kleurenpalet met krijtachtige oranjetinten. Deze tinten zorgen voor een kalme en rustgevende sfeer.
 

Shop jouw favoriete oranje accessoires en meubelen hier:

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »