Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
5 tips voor het inrichten van een kleine woning Woon jij momenteel in een klein appartement of huis? En vind je het een uitdaging om een kleine ruimte praktisch maar gezellig in te richten? Wij delen 5 tips om jouw kleine woning zo gezellig mogelijk te maken.

1. Kies de juiste kleur op de muur

Een licht kleurenpalet laat groter lijken. Kies de kleur of het behang op de muur dus zorgvuldig uit. Houd je heel erg van een kleurrijk interieur? Geen zorgen! Kies dan voor één accentkleur maar zorg dat deze kleur niet de overhand gaat nemen. Je kunt natuurlijk ook meer kleur aanbrengen door kleurrijke accessoires zoals een leuke vaas, vrolijk plaid of kleurrijke boeken toe te voegen aan je interieur.

2. Gebruik ronde vormen

In een kleine ruimte komen ronde meubels goed tot zijn recht. Ronde bijzettafels of een bank met ronde leuningen zijn meubels die een ruimte groter doen lijken. Denk ook aan een ronde hanglamp boven de eettafel of ronde sierkussens op de bank of in je fauteuil.

3. Schaf multifunctionele meubels aan

Tegenwoordig zijn er heel veel multifunctionele meubels te vinden die ideaal zijn voor een kleine woning of appartement. Het blijft al lang niet meer bij een standaard bedbank van de Ikea. Overigens niets mis mee natuurlijk. Maar kijk eens verder dan dat. Een poef waar je je voeten op kan laten rusten na een lange werkdag maar die je ook kunt gebruiken als bijzettafel voor je kop koffie. Of wat dacht je van een uitschuifbare eettafel of eettafel waarvan je één kant kan inklappen en tegen de muur kan zetten? De mogelijkheden zijn eindeloos! Wees creatief :).

4. Gooi je interieur na een tijd helemaal om

Wanneer je al een tijd in hetzelfde huis woont kan het zo zijn dat je de mogelijkheden van een bepaalde ruimte niet meer ziet. Maak een moodboard op Pinterest en begin met pinnen! Kom je er zelf niet uit? Plan dan een brainstormsessie in met een goede vriend. Lukt het dan nóg niet? Dan kun je professionele hulp inschakelen van een interieurstylist.

TIP: Wist je dat je via DEENS.NL ook een interieurstylist kunt vinden die jou hiermee kan helpen? Kijk vooral eens op ons stylistenplatform voor de perfect match!

5. Gebruik de hoogte van de ruimte

Heb jij een kleine woning maar heb je hele hoge plafonds in jouw huis? Heel fijn! Die kun je namelijk goed gebruiken om opbergruimte te creëren. Zoek naar een hoge kast met veel vakken waarin je veel kwijt kan. Bang dat je er niet meer bij kunt? Kies dan voor een kast waar een ladder aan geïnstalleerd kan worden!

Shoppen voor een kleine ruimte, dat kan bij DEENS.NL.

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »