Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
DEENS.NL doet duurzaam Een duurzaam interieur, het kan! Kies voor duurzaam geproduceerde accessoires en meubelen van woonmerken zoals House Doctor, Urban Nature Culture, ferm LIVING en Madam Stoltz.

Zorg voor de toekomst met Urban Nature Culture

Een van de redenen waarom woonmerk Urban Nature Culture Amsterdam tot leven is gebracht, is omdat Anne, de oprichtster, gelooft dat zorgen voor de toekomst van onze wereld, de natuur en haar bewoners alleen kan worden bereikt als we beginnen bij onszelf. De verandering zit in onszelf. Urban Nature Culture is een huis- en lifestylemerk dat zichzelf voortdurend uitdaagt en zich afvraagt ​​hoe zij, als merk, waarde kunnen toevoegen aan onze planeet en haar bewoners. Dat gebeurt stap voor stap binnen de organisatie. Er worden steeds nieuwe manieren gevonden om op een duurzame manier interieurartikelen te produceren. Dat gebeurt niet alleen door eerlijke lonen te betalen aan de getalenteerde vakmensen maar ook door eerlijke dealers te vinden en samenwerkingen op te starten met gelijkgestemden. Bij Urban Nature Culture draait het allemaal om circulariteit. Elke nieuwe collectie vormt een nieuwe uitdaging, met als doel om te proberen bij te dragen aan een betere wereld. Slimme en groene manieren van produceren, waarbij ze proberen de natuur en het milieu zo min mogelijk aan te tasten. Dat is precies waarom de nieuwste collectie van UNC items voornamelijk van het materiaal katoen-maché is gemaakt. Stoffenafval uit de kledingindustrie kreeg een tweede leven en werden omgetoverd tot prachtige woonaccessoires zoals vazen, dienbladen en potten.

De verantwoordelijkheid van House Doctor

Net als zoveel bedrijven streeft ook House Doctor als woonmerk er naar om positieve veranderingen door te voeren. Society of Lifestyle ondersteunt sociale en duurzame initiatieven – zowel lokaal in Scandinavië als wereldwijd. Een deel van de verantwoordelijkheid is het vergroten van de duurzaamheid en het verminderen van de impact van ons bedrijf en onze toeleveringsketen en het waarborgen van fatsoenlijke werkomstandigheden voor de mensen die bijdragen aan het maken van onze producten.

En is geen twijfel mogelijk dat we allemaal iets kunnen en moeten doen om verandering teweeg te brengen. Bij Society of Lifestyle steunen we Grow for It, een Deense non-profitorganisatie met een missie om de atmosfeer van de aarde op te schonen door bomen te planten. Veel bomen. 33 voetbalvelden. Zo veel bomen hebben we in samenwerking met Grow for It in Nepal geplant.

Ferm LIVING

Bij ferm LIVING vieren ze bij iedere collectie die ze ontwerpen de contrasten in het leven. Het team wilt dat alle mensen in de wereld vertrouwen in de keuzes die ze maken om ruimte te creëren om duurzamer te leven. Bij het zoeken naar balans kan het moeilijk zijn om te navigeren tussen goed en slecht en gelijk en ongelijk. Als designbedrijf ziet ferm LIVING het als hen verantwoordelijkheid om voorop te lopen – om te inspireren en ons allemaal te helpen verantwoorde keuzes te maken. Peter Vedel, CEO van ferm LIVING vertelt dat ze binnen het bedrijf al jaren bezig zijn met duurzaamheid. Toch is het pas na een strategische samenwerking met consultants van Märk, een Deens duurzaamheidsbureau, dat zij er pas sinds kort over zijn gaan communiceren binnen het team. Vanaf augustus van 2021 is ferm LIVING deelnemer van het UN Global Compact. Dit heeft voor een ambitieuze verantwoordelijkheidsstrategie gezorgd. Deze strategie gaat ervoor zorgen dat zij vóór 2030 in elke hoek van het bedrijf duurzaamheid gaan doorvoeren. 

Dat is belangrijk voor het team, hun partners, leveranciers maar zeker ook voor de klanten. Het allerbelangrijkst is het natuurlijk voor de planeet en de samenleving als geheel. Het hele ferm LIVING team is hier gepassioneerd over en elke afdeling denkt na over initiatieven, projecten en acties om vooruitgang te boeken. Volg het traject en blijf de collecties van ferm LIVING volgen, dan zie je wat zij doen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

Madam Stoltz - Made by hand, chosen by heart

Pernille, oprichtster van Madam Stoltz, verloor meer dan 30 jaar geleden haar hart aan India. Met de wens om een klein beetje terug te geven aan het land dat Madam Stoltz zoveel heeft gegeven, ondersteunen we sinds 2010 het Nai Disha-project in New Delhi, met meer dan 450 kinderen en hun families onder de vleugels. Nai Disha betekent nieuwe richting in het Hindi. Bij de Nai Disha Educational & Cultural Society krijgen kinderen en jongvolwassenen uit de sloppenwijken van New Delhi gratis basisonderwijs en basisvaardigheden aangeboden zoals koken, tuinieren, vocale muziek, tabla, dans, theater, elektrische cursussen enzovoort. Erkennend dat sommige van de meest waardevolle lessen in het leven zijn het leren van basisvaardigheden, zoals handen wassen en hygiënische ziektepreventie, biedt het Nai Disha Project ook gezondheidseducatie.

Naast de focus op gezondheid doet Madam Stoltz ook een sociale investering. In 2015 is Madam Stoltz een samenwerking aangegaan met de moeders van de kinderen in India. Ze ontwerpen prachtige handgemaakte items voor verschillende collecties van Madam Stoltz en creëren daarmee ook direct een sociaal leven. Daarnaast verdienen ze geld om hun huishouden te runnen. Het is een sociale investering in de families die hen zowel waardigheid als onafhankelijkheid verschaffen.

En wat doet DEENS.NL?

Naast dat we de initiatieven van onze leveranciers enorm steunen proberen we zelf natuurlijk ook ons steentje bij te dragen!

Wanneer een klant bij ons een bestelling plaatst kiezen we ervoor om zijn of haar bestelde producten als het ware ‘op te sparen’ zodat we al die producten in één pakket kunnen versturen naar de klant. We bieden geen deellevering aan om de pakketten én de CO2 uitstoot die vrijkomt bij het bezorgen van de leveringen te minimaliseren. Wanneer de klant er echt specifiek naar vraagt kijken we altijd heel graag met onze klant mee naar de beste oplossing. In ons externe magazijn wordt gebruikt gemaakt van gerecyclede kartonnen dozen en ook het opvulpapier is gerecycled van oud papier.

Van tijd tot tijd halen we alle licht beschadigde artikelen of b-keuze artikelen op bij ons magazijn in Ridderkerk en brengen we deze selectie naar onze contactpersoon van de voedselbank. Zo komen deze artikelen, die vaak nog super goed van kwaliteit zijn, terecht op een plek waar er nog wel degelijk van genoten kan worden!

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »