Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
Madam Stoltz Made by hand - Chosen by heart
Pernille Stoltz ontwerpt en stelt haar collecties samen vanuit haar hart. Madam Stoltz, een interieurmerk waar geen massaproductie door middel van machine bij komt kijken maar uitsluitend handwerk en puur vakmanschap!

Made by hand - Chosen by heart

Madam Stoltz ( Pernille Stoltz) is gespecialiseerd in interieur; van textiel tot industriële meubels en lampen, praktische accessoires en gezellige hebbedingen. 

 

De naam Madam Stoltz komt uit India
De Indiërs zijn heel erg beleefd en spraken Pernille altijd aan met 'Madam'. Toen Pernille in 1995 een naam moest verzinnen voor haar eerste winkeltje was Madam Stoltz het eerste wat in haar hoofd op kwam. Sindsdien is ze trouw aan deze naam.

 

Binnen Madam Stoltz is Pernille verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de collectie en het contact met de leveranciers in India en China. Peter (haar man) is verantwoordelijk voor het logistieke en financiële gedeelte van het bedrijf.

 

Madam Stoltz is gevestigd in Nexø, een plaatsje de oostkust van Bornholm.  Een voormalige meubelfabriek is volledig gerenoveerd en is nu de thuisbasis voor Pernille, Peter en de 25 medewerkers. Hondje Carlo mag ook altijd mee naar kantoor en doet zijn best om het stress niveau laag te houden ;)


Pernille Stoltz heeft een zeer nauwe en langdurige samenwerking met de Indiase leveranciers  die haar ontwerpen produceren. De reizen naar India vullen Pernille met inspiratie voor haar wooncollecties. De inspiratie en indrukken die zij tijdens deze reizen opdoet worden bij terugkeer op Bornholm omgezet in ideeën en ontwerpen.


Ook het eiland Bornholm is een voortdurende bron van inspiratie voor Pernille. Het eiland is niet voor niks de thuisbasis van vele kunstenaars en ambachtslieden, zij vinden hier hun creatieve inspiratie door de prachtige natuur  en rotsachtige omgeving.

De contrasten tussen India en Bornholm zijn enorm maar juist deze mix van deze twee inspiratiebronnen zorgt steeds weer voor de ontwikkeling van een prachtige & unieke collectie woonaccessoires, lampen , meubelen en textiel

 

Zowel India als Bornholm hebben een speciaal plekje in het hart van Pernille, alle items die zij laat produceren voor haar collecties zijn dan ook echt met het hart gekozen. Alle woonaccessoires van Madam Stoltz zijn door mensen handen gemaakt, dat maakt ieder item in feite uniek en extra bijzonder. Niets machines of massa productie maar vakmanschap en handwerk! Niet altijd perfect maar hoeveel meer kun je genieten van een product wanneer je dit weet ?!

 

Kijk het filmpje waarin Pernille Stoltz jouw het verhaal verteld en sluit Madam Stoltz in je hart.

 

 

Alles van Madam Stoltz bekijken en shoppen? Klik hier

 

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »