Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
Tuintrends voor 2022 Wat voor stijl je ook hanteert in je tuin, een ding is zeker: er is ruimte voor groen en biodiversiteit, veel natuurlijke en duurzame materialen, een eindeloos kleurenpalet én zorgeloos genieten. Dat is alles wat je van een fijne tuin verwacht, niet waar?

Wat voor stijl je ook hanteert in je tuin, een ding is zeker: er is ruimte voor groen en biodiversiteit, veel natuurlijke en duurzame materialen, een eindeloos kleurenpalet én zorgeloos genieten. Dat is alles wat je van een fijne tuin verwacht, niet waar?

#1 Zorg voor de planeet

Net als vorig jaar is duurzaamheid weer een belangrijke tuintrend. Wat ons betreft is deze trend een blijvertje en laten we deze vanaf nu ieder jaar in dit lijstje staan. Een groene tuin is namelijk de beste tuin voor het milieu. Levend groen zorgt voor minder wateroverlast in natte periodes en verkoeling in hete periodes. Daarnaast is een groene tuin goed voor de biodiversiteit: dieren, vogels en insecten profiteren ervan. Maak minimaal 60 procent van je tuin groen. Kies voor de delen die wel verhard worden voor halfverharding, waterdoorlatende klinkers of een terras met brede voegen. Hierlangs kan het water nog de bodem in trekken.


Hoe zetten we deze trend door naar het tuinmeubilair en de accessoires? Let bij het uitzoeken van een nieuwe tuintafel of tuinstoelen op de materialen waarvan het product is gemaakt. Ga voor natuurlijke grondstoffen zoals duurzaam teak hout. De buitencollectie van Must Living is zeker de moeite waard om te bekijken. Maar ook House Doctor is een merk wat veel duurzame opties aanbiedt. 


Wil je je terras gezellig aankleden? Dan is het interessant (én zeer duurzaam) om zelf items te recyclen en een nieuw leven te geven! Denk hierbij aan het hergebruiken van oude bloempotten, flessen of vazen voor decoratie en en thuis voor je plantjes om zo jouw tuin gezellig te maken.

#2 Ronde vormen zijn hot

Dit jaar zien we veel ronde vormen in ons tuinmeubilair. De organische en diagonale ronde vormen hebben een luxueuze en wat zachtere uitstraling dan rechthoekige tuinmeubelen. Bovendien zijn deze tuinmeubelen ook ideaal met kleine kinderen, die kunnen zich niet bezeren door de scherpe hoeken van de tuintafels of tuinstoelen.

Spreekt deze trend je aan maar durf jij uit te pakken? Ga dan voor een asymmetrische tuintafel. De Leaf tuintafel van HOUE is een plaatje!

Ook in de kussens kun je deze trend heel goed laten terugkomen. Kies voor ronde sierkussens in plaats voor rechthoekig. Onze tuinkussens zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, materialen en kleuren.

#3 Be bold

De ultieme tuin voelt aan alsof het elke dag vakantie is. Een vrolijke en kleurrijke plek waar je steeds opnieuw onbezorgd kunt ontspannen. Echt de place to be in de lente en de zomer! Bij deze trend zien we basic tuinmeubelen, opgeleukt met bonte kleuren in de accessoires, zoals een opvallende parasol en een buitenkleed met een vrolijke print. Voor het echte vakantiegevoel mag een goede barbecue natuurlijk niet ontbreken! Houd je van een gezellige, kleurrijke tuin, dan past deze tuintrend helemaal bij jou!

Shop jouw favoriete tuinmeubelen en accessoires hier:

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »