Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
Voeg warmte toe aan jouw interieur Vroeger, nog vóór 1970, waren de kleuren rood, oranje en geel heel prominent aanwezig in huis. De trend bleef een tijd heel hip maar verdween daarna ook weer. Als we naar de interieurs van nu kijken zien we steeds meer van deze kleuren terugkomen. Hoe leuk! In steeds meer woonkamers en slaapkamers worden de warme kleuren toegepast om zo tot verrassende combinaties te komen.

Oranje is een kleur waar je van houdt, of niet.

Het is ook een kleur die uit vele sub-tinten bestaat, neem bijvoorbeeld de oranje kleur van Koningsdag en wanneer het Nederlands elftal speelt. Maar die felle kleur oranje zie je weinig terug in huis. In tegenstelling tot de fel oranje kleur zien we de kleur terracotta juist wél thuis in ons interieur. Oranje is over het algemeen een warme kleur die zich prima laat combineren met zwart of bruin, maar die ook een heel goede match is met wit, off-white en crème. Bij DEENS.NL vind je diverse plaids in verschillende tinten oranje, ook in combinatie met andere kleuren in toffe motieven.

TIP: Maak jij graag een statement met de kleur oranje? Dan is deze geweldige bank van Bloomingville écht iets voor jou.

Intens met een sterk karakter

Rood is een kleur waar je eigenlijk niet om heen kunt. Het is een veelzijdige kleur en hierdoor is rood in huis vaak erg populair. De kleur is prima toe te passen voor een hele wand, maar juist ook als accentkleur. Door zijn extreme karakter is het verstandig om met een paar dingen rekening te houden als je rood in huis gaat toepassen.

Rood heb je in vele gradaties. Van tomaatrood tot bordeauxrood. Daarom is de kleur rood perfect om mee te combineren in je thuiswerk-kantoor, de slaapkamer of keuken. Kies je voor een lichte basiskleur zoals een beige tint in de woonkamer, dan kun je met rode accessoires van je bank een echte blikvanger maken.

Ook in een breder kleurenpalet kun je met deze tint alle kanten op. Rood steekt fel af bij de ene kleur, en laat een andere tint juist dieper of koeler lijken. Warme paarstinten geven rood meer diepte, terwijl een frisse blauw rood juist meer eruit laten springen. Het heftige effect van de kleur rood kun je ook laten afzwakken door bijvoorbeeld de combineren met een neutrale bruintint. Rood is een kleur die de hele situatie in een handomdraai kan veranderen.

Heb jij lef? Ga dan voor een combinatie van eerdergenoemd oranje én de kleur rood in je interieur.

Tijdloos

Ook okergeel is een warme, tijdloze kleur die de laatste jaren steeds populairder aan het worden is. De kleur past zowel in een moderne inrichting als een Scandinavische inrichting omdat het een kleur is die je met veel andere kleur tinten goed kunt combineren. Oker matcht perfect bij natuurlijke kleuren als groen, blauw en bruin. Ook groene kamerplanten staan heel mooi bij deze kleur, en ogen nog nét een tikkie groener bij een okergele wand. Dat maakt oker de perfecte kleur voor een urban jungle interieur.

Met de accessoires van DEENS.NL zoals plaids en kussens in okergeel, kun je verrassende combinaties maken in je interieur!

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »