Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
Woonstijl uitgelicht: Hotel Chic Bij deze woonstijl passen we elementen toe die een bepaalde sfeer creëren. Probeer je voor te stellen hoe het voelt als je in een luxe boutique hotel slaapt, ergens in een bruisende stad of kustplaats. Alles is op elkaar afgestemd en creëert diezelfde luxe uitstraling.

Wat is hotel chic?

Wanneer we praten over de woonstijl hotel chic, dan praten we meer over een gevoel wat erbij komt kijken. Probeer je voor te stellen hoe het voelt als je in een luxe boutique hotel slaapt, ergens in een bruisende stad of kustplaats. Alles is op elkaar afgestemd en geeft hetzelfde gevoel. Badjassen die passen bij de kussens op het bed. Een luxe bedsprei die matcht met de gordijnen die de kamer heerlijk donker maken tijdens je tocht naar dromenland.

De echte hotel vibe zit ‘m in de details! Sleutelwoorden voor een echt hotel chic interieur zijn: goud, luxe, warmte, donkere kleuren. Vaak zie je een luxe fauteuil in velvet stof en een bijzettafel met marmeren blad of gouden details.

Voer de woonstijl door tot in de keuken

Ben je zo fan van deze woonstijl dat je deze het liefst ook doorvoert in de keuken? Wij zeggen doen! Een hotel chique keuken heeft een strak uiterlijk, geen landelijke tierelantijnen hier. Messing kranen met daarnaast een luxe zeep in mooie houder en natuurlijk prachtige matglazen hanglampen boven het kookeiland. Jouw bezoek schuift hier aan bij een ovale eettafel met daaromheen velvet beklede eetkamerstoelen met fijne armleuningen. Het servies waarop jouw heerlijke maaltijd geserveerd wordt is verfijnd, stijlvol en ingetogen van kleur. Het bestek is goudkleurig en de wijnglazen zijn groot. Boven de tafel hangt een moderne kroonluchter met details van messing en glas. Een kleurrijk boeket bloemen op het aanrecht in een grote keramieken vaas, wat grote kandelaren en een geweldig kunstwerk aan de wand geven jouw keuken en eetkamer de allure die bij een hotel chique keuken past.

Baden in luxe

Voor de badkamer kiezen we donkere tegelwanden met een grote, luxe spiegel boven de wasbak. Naast de spiegel hangen twee glazen wandlampjes. Een bad met wederom messing kranen en kandelaren op de rand die je doen wegdromen. Er hangt een braskleurige wandstang aan de muur waar je zware badlakens overheen zijn gedrapeerd. Al jouw toiletspullen zijn geordend in mooie organizers en glazen potten. Een luxe zeephouder en beker voor je tandenborstel zijn vanzelfsprekend. Op de vloer ligt een zachte, luxe badmat voor het echte wellness gevoel.

Luxe, warmte en een vleugje mystiek in de slaapkamer

Denk aan een groot hoofdbord van fluweel en een moderne kroonluchter, antiek brass accenten en luxe stoffen op bed, dan denk je meteen aan een hotel chique slaapkamer. Decoreer het bed met een paar grote kussens in duo tonen en leg een mooie plaid over het voeteneinde. Met een hoogpolig vloerkleed maak je deze ruimte helemaal af. Kies voor donkere kleuren op de muur en hier en daar een subtiele print door middel van een kek behangetje. Houd je van hotel chic, dan ga je voor ingetogen en warm. Een paar strakke kandelaren met luxe kaarsen mogen niet ontbreken in deze slaapkamer!

Last but not least; de woonkamer

Een grote bank in warme kleur is hét statement in deze ruimte van jouw woning. De bank is gestyled met kussens van luxe stoffen als fluweel en satijn, met hier een daar een glans. Op de vloer voor de bank ligt een zwaar vloerkleed in een subtiele print. De salontafel is niet te groot, meestal van glas met een messing onderstel. Een sidetable tegen de muur met een massieve vaas waarin een groot luxe boeket (kunst)bloemen prijkt. Grote vloer- en tafellampen en donkere wanden wisselen wanden in lichtere warme tonen af; hier is geen witte muur te bekennen en voor wie durft: schilder ook het plafond mee!

Fan van deze woonstijl? Shop onderstaande items om hetzelfde hotel chique gevoel in jouw woning te creëren. 

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »