Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
Woontrend: Duurzaam wonen Niet alleen in de wereldwijde politiek is klimaat een belangrijk thema, ook in het dagelijks leven van de gewone mens is het een belangrijk thema. Lees meer over duurzaam wonen in onze blog.

Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor gerecycled materiaal of een meubel dat tijdloos is en hierdoor ook langer 'past' in je interieur. Ook verschillende merken die wij in onze webshop aanbieden gaan hierin mee en proberen manieren te vinden waarop ze duurzaam hun producten kunnen produceren. Niet alleen door eerlijke lonen te betalen aan de getalenteerde vakmensen of eerlijke dealers, maar ook door nieuwe en milieuvriendelijke bronnen te gebruiken, of secundaire in plaats van nieuwe, grondstoffen.

Klimaat is in de wereldwijde politiek een belangrijk thema. Ook in het dagelijks leven zijn we er veel mee bezig. Op een veel blogs lees je niet alleen berichten over veganisme en reizen met de trein, maar ook trends omtrent duurzaam wonen. Huizen zijn energiezuinig en moeten tegenwoordig een natuurlijke uitstraling hebben. Meer trends omtrent duurzaam wonen en wat onze merken doen om bij te blijven lees je in dit blog.

Urban Nature Culture

Een van de duurzame merken die wij in onze shop vertegenwoordigen is Urban Nature Culture en zij geloven heel sterk dat het hun plicht is om in de toekomst te investeren en transparant te zijn over de manier waarop zij hun goederen produceren. En daar zijn wij het helemaal mee eens. 

Stap voor stap vindt Urban Nature Culture steeds meer manieren om hun producten op een duurzame manier te produceren. Na drie jaar hard werken heeft Urban Nature Culture een manier gevonden om een ​​collectie van 100% gerecycled servies aan te bieden. Met dit prachtig tweedehands servies dragen zijn bij aan de circulaire economie. Het fabricageproces is daarnaast een unieke manier om te grondstoffen te verminderen en materialen opnieuw te gebruiken.

Good & Mojo 

Net als Urban Nature Culture is Good & Mojo ook een bedrijf dat met passie duurzame producten ontwerpt. Namelijk verlichting. Tijdens het productieproces willen ze zoveel mogelijk mensen helpen en daarom doneren ze bij elke aankoop van een Good & Mojo lamp een deel aan de Waka Waka Foundation. De Waka Waka Foundation zorgt ervoor dat mensen in achterstandsgebieden toegang krijgen tot zonne-energie, zodat ook zij toegang tot duurzame verlichting. Kortom, koop jij verlichting? Dan geef je verlichting.

Energiezuinig bouwen én wonen

Energiezuinige huizen hebben voordelen zoals goede isolatie en richten zich ook erg op het efficiënt gebruiken van energie. Vaak wordt er geen gebruik meer gemaakt van een gasfornuis, maar wordt er gekookt op inductie. Ook zonnepanelen zijn een belangrijk onderdeel van een energiezuinig huis. Ze zorgen er namelijk voor dat je energie zelf kunt opwekken. De laatste jaren is het bovendien steeds goedkoper geworden om in een energiezuinig huis te wonen, omdat de bouw ervan wordt gestimuleerd vanuit de overheid. Ook als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je huis wil, heb je mogelijk recht op subsidie van de overheid.

Slimme apparaten in huis

Naast dat je huis energiezuinig is gebouwd worden steeds meer huishoudelijke apparaten op een duurzame manier geproduceerd en zijn ze eenvoudig in gebruik. Misschien ken je het voorbeeld van Toon van Eneco. Dit apparaatje verzekert je niet alleen van groene stroom, hij is ook eenvoudig te bedienen via je telefoon of tablet. Mocht je een weekendje weg zijn en je bent vergeten om de verwarming uit te zetten dan kun je dat eenvoudig regelen op afstand in de bijbehorende app.

Tweedehands

Tweedehands shoppen; je houdt ervan of niet. Wij vinden het in ieder geval heerlijk om urenlang Marktplaats af te struinen (of de lokale kringloop winkels) op zoek naar echte pareltjes. Niet alleen is het aanschaffen van een tweedehands meubel vaak veel goedkoper, ook gaat het verspilling tegen. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om tweedehands spullen te kopen. Win-win als je het ons vraagt! 

 

Wil jij jouw woning ook duurzaam inrichten? Bekijk onderstaande items in onze webshop. 

0 reacties
Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »