Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...
DEENS.NL de boerderij verbouwing Hoe dit avontuur begon… Als kind had ik al de droom ooit op de boerderij te gaan wonen. De geuren van het platteland, het gevoel van vrijheid & ruimte, mijn liefde voor dieren en de natuur maakte van deze droom een diep verlangen wat ik nooit heb los kunnen laten.

Hoe het begon

20 jaar geleden bouwde we ons eerste huis samen en hier zijn we blijven ‘hangen’, tot nu toe dan :).

We hebben er met veel plezier gewoond, onze 3 kids zijn er geboren en vele herinneringen zijn er gemaakt. Maar de droom heeft ons nooit losgelaten.

Het was geen makkelijke zoektocht, we hebben hier jaren over gedaan. We hadden namelijk nog best wat wensen op ons lijstje staan en daarbij moest de boerderij ook nog betaalbaar zijn omdat we hem zelf willen verbouwen. Met 3 kids wilden we ook graag in Etten-Leur blijven wonen omdat zij hier hun vrienden, school en sporten hebben. Dit maakte ons zoekgebied ook beperkt.

In de loop der jaren hebben we heel wat huizen van binnen gezien. Opknappers schrikt ons echt niet meer af! We kunnen hier vaak echt wel doorheen kijken en zien meestal wel mogelijkheden. Maar helaas was het nooit het WOW effect of als dat er wel was, pakte we er net naast met ons bod.

Tot nu…

Onze droomboerderij waar we al heel vaak met de hond langs gewandeld hebben kwam te koop.

Jarenlang liepen we er voorbij met de gedachte 'als deze boerderij ooit te koop komt… wauw hoe gaaf zou dat zijn'. Later liepen we voorbij met de gedachte 'Wat gaan ze toch met deze boerderij doen? Waarom wordt de boerderij niet verkocht?'. Het huis heeft namelijk 8 jaar leeggestaan!

December 2020 was het zover, we kwamen voorbij de boerderij en er stond een bord te koop! YES, mijn hart maakte een sprongetje. Als snel hadden we in de gaten dat we niet de enige kapers op de kust waren. De oude boerderij is bij heel veel mensen geliefd. We lieten ons niet ontmoedigen en zijn naar de kijkdag geweest, twee dagen waren vol gepland met bezichtigingen. Een tweede ronde volgt waarbij je met je adviseur/aannemer mag komen kijken. Ook nu gaan we er weer voor, we laten ons niet afschrikken door de jarenlange leegstand (hierdoor is de aanblik van de boerderij namelijk niet heel veel beter geworden, inmiddels zijn alle raampjes ingegooid en hebben er een aantal keren mensen binnen gezeten). Onze adviseur is positief over de staat van de basis van de boerderij en dit geeft ons vertrouwen.


We besluiten de gok te wagen! Al maken we weinig kans, wanneer we geen bieding doen weten we zeker dat we onze droom voorbij laten gaan. De kids mogen allemaal een cijfer noemen en deze verwerken we in ons bod (emotioneel bijgeloof ;) in combinatie met het gevoel 'we doen dit samen'). Naast het bod schrijf ik ook een hele brief aan de verkopende partij over onze droom, over de vele malen dat we voorbij zijn gelopen met onze hond, onze visie over hoe we de boerderij in ere willen herstellen.


Het is maandag 1 februari 2021 als Maurice, mijn man, mij belt op het werk. GA MAAR EVEN ZITTEN, WE HEBBEN HEM!!!!! Ik kan het niet geloven.


We komen in een rollercoaster van plannen maken voor de boerderij, ons huidige huis verkopen, tijdelijke woning regelen voor tijdens de verbouwing etc. Die tijdelijke woning werd een voetbalkantine uit Stabroek. 6 units die we zelf omgebouwd hebben tot 'woning'. (hierover later meer).

Een sprong in het diepe

We zijn in het diepe gesprongen en gaan onze droom waarmaken! Ons avontuur gaat beginnen.


De tekeningen zijn ingediend bij de monumentencommissie en gemeente. Nu is het wachten op de bouwvergunning.


Dussss geduld… best lastig als je liever gisteren dan vandaag wilt beginnen.


Dit jaar vieren we dat DEENS.NL 15 jaar bestaat en zullen wij iedere maand ergens op trakteren.


Hoe leuk is het dat mijn droom precies ook in dit jaar uit mag komen en ik jullie mee kan nemen op mijn avontuur DEENS.NL de boerderij verbouwing.

 

Volg Nicole haar avontuur op Instagram

4 reacties
Nicole

Hi Renate,

Dankjewel! We hebben er zin in. Over een paar weken kunnen we van start met het opbouwen na al het voorbereidend sloopwerk. Daar kijk ik erg naar uit! Iedere dag een stapje dichterbij het eindresultaat :)

Nicole

Hi Emmy,

Ja, het wordt zeker een heel avontuur! En inderdaad niet iedereen zal altijd je keuze begrijpen maar wij volgen inderdaad ons hart, ook al is dit soms heel spannend! Wij gaan de uitdaging aan. Over een paar weken kunnen we eindelijk aan het grote werk beginnen ( isoleren van het dak en de binnenmuren en nieuwe betonvloer ) Dat lijkt mij een heerlijke stap omdat we dan weer gaan opbouwen na al het voorbereidend sloopwerk. Jij lekker genieten van jullie huis!

Emmy

Heerlijk! Geniet van het avontuur!!
Wij deden hetzelfde en genieten iedere dag.
Iedereen verklaarde ons voor gek om 'zo'n ruïne' te kopen, nu zijn ze allemaal jaloers!
Dus volg je hart!!
Heel veel succes.

Renate

Wauw, heerlijk positief verhaal.
Ook wij zijn op soortgelijke manier aan ons droomhuis gekomen. Nu al een plaatje.. benieuwd hoe het straks zal zijn!
Succes met klussen

Reactie plaatsen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »