Sluiten
Zoeken
Geen producten gevonden...

Dromenvanger

Dromenvanger

De dromenvangers van Deens zijn een prachtige aanvulling op je woonaccessoires. Hang jij je dromenvanger boven je bed? Of verras iemand met een prachtig exemplaar als cadeau. Bij Deens heb je keuze uit drie verschillende dromenvangers. De dromenvanger, ook wel dream catcher genoemd, komt in verschillende afmetingen. Dit varieert van kleine dromenvangers (7cm) tot dromenvangers met een grote doorsnede (37cm). Ook levert Deens dromenvangers in verschillende materialen. Ga je voor de katoenen dromenvanger? Of toch liever één van natuurlijk materiaal? Bij Deens heb je ze voor het kiezen. Welke dromenvanger past het beste bij jouw smaak?

 

Waarom gebruiken mensen dromenvangers?

Naast een prachtig uiterlijk heeft de dromenvanger ook andere krachten. In de Westerse samenleving worden dromen gezien als een ervaring die optreed in de remslaap. Waar het dromen vandaan komt of wat de droom voor betekenis heeft wordt tot op heden niet tot nauwelijks aandacht aan besteed. Wat we weten is dat mensen zowel goede als slechte dromen kunnen hebben. Een goede droom kan vaak erg mooie herinneringen tot gevolg hebben. Slechte dromen verstoren juist de nachtrust, ze hebben tot gevolg dat mensen zich overdag niet fit voelen.

 

Maar waar komt de dromenvanger vandaan?

De dromenvanger komt oorspronkelijk van de Ojibweg stam, een indiaanse bevolkingsgroep uit Noord-Amerika. Ook de Aboriginals staan bekend om het gebruik van vergelijkbare technieken en overtuigingen. Deze traditionele bevolkingsgroepen kijken heel anders tegen dromen aan dan wij in het westen. Voor de Ojibweg, de Native Americans, heeft de dromenvanger een centrale plek in hun bestaan. De Ojibweg geloven dat zowel goede als slechte dromen gevangen worden. Ze geloven dat een droom helende, ontwikkelende of zelfs toekomst voorspellende krachten kan hebben voor de dromer.

 

Hoe werkt een dromenvanger?

De staat van dromen waarin volgens de Ojibweg deze lessen kunnen worden geleerd zijn van positieve aard. De dromenvanger laat goede dromen ongehinderd door de vanger glijden, langs de veren tot het de dromer bereikt. Wanneer de nare dromen gevangen worden blijven ze achter in het web van de dromenvanger. Deze nachtmerries lossen op bij de eerste zonnestralen van de ochtend zon. Het is daarom belangrijk dat bij het ophangen van een dromenvanger wordt gedacht aan een plek waar ochtend zonlicht binnen komt.

 

Besteed aandacht aan je dromen

Volgens het Ojibweg geloof staan de kleuren van dit item voor één van de vier elementen. De witte kleur staat voor water. Water wordt gekoppeld aan de emotionele reactie die je hebt op een gebeurtenis. Deze emotionele reactie kan vaak tot uiting komen in de droomstaat van de mens. Nachtmerries hebben doorgaans een vervelende uitwerking op de nachtrust. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig aandacht te besteden aan je dromen en de patronen die hier in terug komen. Dit zegt namelijk veel over je gesteldheid.

 

Dromenvangers voor kinderen

Een dromenvanger kan voor andere dromers ook erg van pas komen. Eeuwenlang al maken ouders van kinderen met slaapproblemen hier gebruik van. De Native Americans maakten dromenvangers van een wilgentak en spanden hier katoendraad tussen. Ze geloofden dat het nare dromen weert en dat dit vooral baat had bij kinderen. Kinderen worden hier bewust of onbewust door beïnvloed en slapen vaak een stuk beter. Vergeet de dromenvanger niet te reinigen voor of na een lange tijd van gebruik.

 

Verhoog je concentratie

Naast het vangen van dromen kan de dromenvanger ook gebruikt worden voor het verbeteren van de concentratie. Het ophangen van een dromenvanger kan thuis in de woonkamer waar je vaak te vinden bent of op een plek waar werk verzet moet worden.

 

Bestellen bij Deens

Online bestellen bij Deens is erg gemakkelijk. Ga je voor de mini dromenvanger of toch voor de grotere variant? Wanneer je de dromenvanger hebt gekozen die bij jou past geef je aan hoeveel stuks je wilt. Vervolgens plaats je de dromenvanger in de winkelwagen. Bij de volgende pagina kan je afrekenen. Voor het afrekenen kijken of je alles hebt, want bij een bestelling vanaf 50 euro ontvang je gratis verzending door heel Nederland! Binnen 1-2 dagen heb je je nieuwe woon- en decoratiematerialen in huis. Voor vragen over dit product of andere vragen kan je altijd terecht bij onze klantenservice.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »